söndag 12 juli 2009

Dagens galla

Tar mig friheten att spy lite galla över den spanske "arkitekten" Santiago Calatrava, ni vet han med de minst sagt skruvade byggnaderna. Han har varit i farten, i Venedig. Där har han hyllats, folk avgudar honom, folk går man ur huse och vallfärdar för att få se det här:
Tydligen tyckte man inte att Venedig hade tillräckligt många fula broar? Och det är ju sant de flesta broarna i Venedig är oerhört vackra. Så då hyrde man in Calatrava och genast fick man sin fula bro. Tänk att något så litet och obetydligt som en bro kan förstöra så mycket av stadsbilden.

Men det kan du tänka på. Du som skall bli arkitekt, du som funderar på att bli arkitekt och framförallt du som aldrig någonsin tänkt att arkitektyrket var något för dig, men vill komma undan med skadegörelse. Då är arkitektyrket något för dig, din skadegörelse kommer icke endast ses med blida ögon den kommer även att hyllas och efterfrågas! Se där så nyskapande kommer man säga kritiker och andra arkitekter kommer bli lyriska om du följer de modernistiska idealen. Se där jag trodde aldrig att man kunde förstöra en plats på detta sätt! Du är ett modernt geni! Så modernt och nyskapande så det är nästan inte klokt! Jag tror jag smäller av!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar